top of page

Pentagram inwrijving

De pentagram-inwrijving pas ik graag toe, als het vitaliteitslichaam geen goede verbinding meer heeft met de IK-organisatie. Met andere woorden: het lichaam en de ziel zijn bv. na een schokkende gebeurtenis, een narcose of uitputting, niet meer zo goed verbonden, waardoor herstel langzamer verloopt. Met de pentagram-inwrijving laat je als het ware aan het lichaam zien, wat de oorspronkelijke bedoeling was. Het pentagram is een vijfster, die op het lichaam met behulp van goudolie zachtjes wordt aangeraakt. Het pentagram heeft een harmoniserende werking. Bij mensen in de stervensfase zie je dat de verbinding tussen lichaam en ziel wat losser raakt, juist in deze fase kan het Pentagram meer vertrouwen geven en helpen om los te laten.

Als ik denk aan een behandeling die met veel eerbied uitgevoerd dient te worden dan denk ik aan de Pentagram inwrijving. De behandeling wordt in stilte gedaan. Ik begin de behandeling aan de linker kant van de patiënt bij de voeten. Na een momentje van bezinning of afstemming loop ik met een boog naar de rechterkant van de patiënt, dan maak ik op het voorhoofd, tussen de ogen een kleine cirkel beweging, dit doe ik heel licht een aantal keer. Op mijn handen heb ik een olie van rozen, lavendel en goud. Dan vervolg ik mijn weg, weer met een boog, naar de rechterenkel alwaar ik de tere beweging die ik net op het voorhoofd heb uitgevoerd nu op de binnenkant van de enkel doe. De volgende stap brengt mij naar de linkerpols waar de beweging ook aan de binnenkant van de pols wordt gedaan, dan ga ik verder naar de rechterpols en vervolgens naar de linker enkel. Bij de enkel aangekomen ga ik weer terug naar het voorhoofd waar de plek tussen de ogen nog licht aangeraakt wordt. Je kan als je van bovenaf zou kijken nu de vijfster oftewel het pentagram ontdekken, als je de vijf punten met elkaar zou verbinden.  Het pentagram is een doorgaande lijn die de vijf punten met elkaar verbind.  Door de vijf punten met elkaar te verbinden zien we ook een tussenruimte ontstaan. In deze ruimte ligt het hart. Nadat de vijf punten aan de periferie van ons lichaam zijn aangeraakt, wordt nu een verbinding gemaakt met het centrum, het hart (ik leg mijn hand zachtjes op de dekens). Zo wordt de buitenkant weer met de binnenkant verbonden.

De pentagram inwrijving pas ik graag toe als het vitaliteitlichaam geen goede verbinding meer heeft met de ik-organisatie. Met andere woorden het lichaam en de ziel zijn bv na een schokkende gebeurtenis, een narcose of uitputting niet meer zo goed verbonden waardoor herstel langzamer verloopt. Met de pentagram inwrijving laat je als het ware aan het lichaam zien wat de oorspronkelijke bedoeling was. Het pentagram heeft een zeer harmoniserende werking. Deze behandeling pas ik ook graag toe in de laatste levensfase, vaak gebruik ik dan in plaats van rozen, lavendel en goudolie de goud, wierook en mirre olie.

Na de inwrijving rust de patiënt na. Dan kom ik met een kopje thee en bespreek de ervaring of beelden die de patiënt heeft gekregen. Soms voelen mensen de stroming van het vitaliteit- of ether lichaam, want het pentagram is als het ware het skelet voor dit lichaam. De beelden die een patiënt krijgt mogen voor waar worden genomen. Het zijn soms bijzondere beelden, van troost, van opgenomen zijn in de Kosmos. Ze geven vertrouwen en een gevoel van overgave.

bottom of page